Engelsk rejseselskab med kontor i Danmark - Dansk Rejsegarantifond nr. 648

7 spørgsmål til din cykelferie

For at hjælpe dig med at beslutte, om en Explore cykeltur er noget for dig, finder du her vores oftest stillede spørgsmål om vores cykelferier.
Cool image

1. Hvor fit skal jeg være til en Explore cykelferie?

Dette afhænger af den tur, du vælger. For at hjælpe dig med at finde en tur, der passer til dit niveau, har vi givet alle vores cykelferier en sværhedsgrad, fra ”Easy” til ”Challenging”, hvor Easy er relativt let, mens Challenging er noget mere udfordrende.
Tjek hver tur for at finde sværhedsgraden samt et diagram der viser de daglige afstande og oplysninger om terrænet. For at få det maksimale ud af din ferie, anbefaler vi nogle træningsture inden afrejse. Antallet af disse afhænger turens sværhedsgrad.

Du skal ikke bekymre dig om at kunne holde trit med de hurtigste i gruppen, da alle ikke behøver at køre i samme tempo. Det er en aktiv ferie og ikke en træningslejr, så din Explore guide vil, hvor det er muligt, give jer mulighed for at cykle i det tempo, der passer til jer og evt. omgruppere regelmæssigt på mødesteder langs ruten.
 
På alle vores guidede cykelferier ledsages I af en følgebil, der fungerer som et "sikkerhedsnet", hvis du ikke føler dig i stand til at cykle hele dagens etape.

MERE OM SVÆRHEDSGRADER

2. Hvem rejser jeg med, og kan jeg cykle alene?

Som på enhver anden grupperejse er alle forskellige, men en "gennemsnitlig" Explore gruppe består af omkring lige dele par og solo cyklister. Der er normalt en god blanding af aldersgrupper, fra rejsende i 20'erne til 70'erne og typisk lige mange mænd og kvinder.

Hvis du foretrækker at cykle alene eller med en rejsefælle, tilbyder vi også ”self-guidede” cykelferier. På disse arrangerer vi det vigtigst for dig, herunder cykel, rutebeskrivelse, indkvartering og transport af din hovedbagage. I stedet for en medfølgende guide får du en detaljeret rejseplan og kort, så du kan udforske dit rejsemål i dit eget tempo, gøre stop når du vil og sikkert finde frem til dit overnatningssted.

MERE OM SELF-GUIDEDE CYKELFERIER

3. Hvordan er cyklerne, og kan jeg tage min egen cykel med?

Vi leverer cykler af god kvalitet på alle vores cykelferier. Du kan finde alle oplysninger om cyklerne på de enkelte tursider. For et ekstra gebyr kan du, på de fleste ture, tilmed leje en el-cykel. Dette skal dog gøres samtidig med reservationen. El-cyklerne er ideelle på de lettere cykelferier, hvor du ønsker at opleve det frie liv, men lader cyklen gøre noget af arbejdet. De kan også hjælpe på de mere udfordrende ture og er især gode i bakket terræn og på lange cykeldage.
 
Det er også muligt at tage din egen cykel med. Kontakt os for mere information om denne mulighed og om cyklernes standard generelt.

4. Hvad skal jeg pakke til en cykelferie?

Medbring din egen cykelhjelm. Vi anbefaler også at benytte rigtige cykelshorts med polstring samt cykelhandsker. Bortset fra det, er det op til dig, om du vil cykle i cykeltøj som nogle foretrækker, mens andre har det bedst i almindelig fritidstøj - det er ikke afgørende for din rejse.
 
Vi foreslår endvidere at du medbringer mindst én vandflaske – mange af vores cykler har flaskeholdere, hvor du kan opbevare den. De fleste af vores cykler har også styrtaske, cykeltaske eller sadeltaske til opbevaring af ekstra vand og snacks - tjek tursiden for at finde ud af mere. Hvis cyklen kun har en lille styrtaske, kan du evt. medbringe en lille cykelrygsæk til en vandtæt jakke, kamera, mad og drikkevarer. Al din store bagage vil blive transporteret fra sted til sted, mens du cykler.

5. Cykler vi stadig i dårligt vejr?

Det vil være op til din Explore guide at beslutte, om vejret er for dårligt til at cykle i. De fleste cykler i stort set al slags vejr, medmindre betingelserne er for ekstreme, og du kan altid springe en etape over og snuppe turbussen.

6. Hvordan er måltiderne?

At nyde den lokale mad er et højdepunkt på enhver rejse, og på en cykeltur vil du forbrænde flere kalorier og skal derfor forkæle dig selv undervejs. Antallet af inkluderede måltider vil variere fra tur til tur - tjek tursiden for detaljer. På de fleste af vores ture inkluderer vi de fleste morgenmåltider, som vil fylde depoterne til dagens ridt. Vi inkluderer ikke alle frokoster og middage, men overlader det til dig at vælge, hvad og hvor du vil spise - din Explore guide vil med glæde anbefale steder at spise, gerne med lokal mad. Ofte er der flere fra gruppen, der spiser sammen, men det er helt dit valg.

Mens du cykler, anbefaler vi, at du medbringer nærende snacks som frugt, proteinbarer og evt. energigel. Generelt inkluderer vi ikke disse på turene, men lejlighedsvis vil din Explore guide organisere en valgfri ”snack kitty” til turen. Afhængigt af hvor du rejser, vil det sandsynligvis være muligt at købe mad undervejs.

7. Har man tid til andet end cykling?

En cykelferie med Explore handler ikke kun om cykling; det er en fantastisk, aktiv måde at se verden på. Selvfølgelig får du stadig masser af tid til at besøge alle højdepunkterne på din destination. Mange af vores cykelferier har dage uden cykling og korte cykeldage, hvilket giver dig tid til at se vigtige seværdigheder, slappe af, lade op og udforske lidt på egen hånd.